- Autor: Hanka Malkova
- STOB recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rozinky | 50 |
Jablko | 250 |
Kypřící prášek do pečiva | 5 |
Vejce celé (syrové) | 110 |
Banán | 125 |
Jogurt bílý polotučný průměr | 250 |
Ovesné vločky jemné Emco | 100 |
Mouka špaldová celozrnná | 100 |
Dochucovadla:
skořice
Energetická hodnota celkem: 6062 kJ
Bílkoviny (g): 57,
Tuky (g): 28,
Sacharidy (g): 232,
SAFA (g): 10,
Cukry (g): 92,
Vláknina (g): 27,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 606 kJ
Bílkoviny (g): 5.7, Tuky (g): 2.8, Sacharidy (g): 23.2, SAFA (g): 1, Cukry (g): 9.2, Vláknina (g): 2.7, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Mouku smícháme s ovesnými vločkami , kypřícím práškem a skořicí. Jogurt rozmícháme s vejcem, přidáme rozmačkaný banán, nastrouhaná jablka a rozinky. Postupně přidáváme směs mouky a vloček a rozmícháme dohladka. Těstem plníme formičky na muffiny a pečeme v rozehřáté troubě na 180 °C cca 25 minut. Muffiny neobsahují žádný přidaný cukr, jsou sladké díky banánu, skořici a rozinkám. nutriční hodnoty na 100 g hotových muffinů: 810 kJ, B 7 g, T 3 g (z toho nasycené 1,1 g), S 34 g (z toho cukry 9,9 g), vláknina 3,4 g, sůl 0,2 g 1 kus cca 80 g
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.